Складний полог у лазні

Усередині зробленої з колод російської лазні завжди дерев’яна обробка. Всі меблі, в тому числі і полиці в парилці, теж виготовляються з деревини. Дуже важливим для комфорту є правильний вибір дерева для обробки парилки та встановлення полиць у ній.

Складний полог у парилці слід робити з листяних порід деревини, тому що за високої температури хвойні породи виділяють смолу. Крім того, хвойна деревина має пухку структуру. Для виготовлення полиць у парилці найкраще взяти липу, тополю чи осину. Особливо гарна липа. Вона не тільки виглядає красиво, а й випромінює фітонциди – корисні для здоров’я людини речовини.

Для зручності прибирання найкраще встановити в парилці складну запону. Для цього використовуються досить тонкі дошки, тому що вони швидше висихають. Ширина дощок, що використовуються для складаного полога повинна бути не більше їх чотириразової товщини. Якщо не дотримуватись цих пропорцій, то дошки з часом почнуть тріскатися.

Гладкі дошки із закругленими краями прибиваються до поперечок, а полиця, що вийшла, кріпиться до стіни за допомогою звичайних дверних петель. До стін парилки прибиваються бруски, які служать опорою для полиці у розкритому стані. Для стійкості та запобігання полиць від вологи на бруски кріпляться гумові прокладки.

You may also like...